Over La Serra

La Serra is de handelskwekerij van Joris Lijten, die al tijdens zijn studie vanuit een hobbykas begon met de verkoop van kuipplanten aan particulieren. Toen die hobby uit de hand begon te lopen, richtte hij in 1993 La Serra op in Beek en Donk. Omdat verder groeien op die locatie niet mogelijk was, verhuisde het bedrijf in 1999 naar de huidige locatie in Esch. Op deze plek zijn we verder gegroeid tot waar we nu als bedrijf staan.

Naast het kweken van kuip- en hangplanten – nog altijd een van de pijlers van La Serra – gingen we op zoek naar nieuwe producten in Italië en Spanje. Zo zijn we begonnen met de import en verkoop van bomen en heesters. Meerdere keren per jaar reist Joris naar Zuid-Europa, waar hij bij kwekers zelf bomen keurt en uitkiest voor de verkoop.

Het assortiment is gaandeweg flink uitgebreid met veelal groenblijvende, winterharde bomen en heesters die goed gedijen in het Nederlandse klimaat. We leveren onze bomen, heesters en planten aan een groot netwerk van zakelijke klanten zoals groothandels, hoveniers, tuincentra en andere wederverkopers. La Serra verkoopt niet direct aan particulieren.

In de loop der jaren is La Serra uitgegroeid tot een dienstverlenend en veelzijdig familiebedrijf. Waar Joris verantwoordelijk is voor het assortiment en naar buiten toe het gezicht is van de zaak, zorgt zijn vrouw Mariëlle ervoor dat intern alles op rolletjes loopt. Er heerst een professionele, maar informele sfeer met korte lijnen, wat zowel door klanten als medewerkers wordt gewaardeerd. We hebben een hecht en gedreven team en kunnen op elkaar bouwen: we doen het samen.